www.mobarn.noVåre barnehager

Miljøfyrtårn

Alle Mobarns barnehager er Miljøfyrtårnsertifisert, noe som innebærer at vi jobber systematisk med miljøtiltak i hverdagen, oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø. Øverland barnehage har vært sertifisert som Miljøfyrtårn siden 2012.

 

DETTE ER MILJØFYRTÅRN:

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert.

Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp.

Vi kaller det å ta miljøansvar i praksis!

 

Barnehagens satsing på miljø synliggjøres i vår daglige drift, men også vårt pedagogiske arbeid ved at vi har miljø som tema på alle avdelinger i løpet av året. 

Eksempel på aktiviteter vi gjennomfører: 

- går turer i nærmiljøet 

- kildesorterer søppel sammen med barna 

- Barna er "søppeldetektiver" og går på jakt etter søppel i nærområdet 

- kjøper leker og utstyr av god kvalitet 

 

For å hjelpe oss kan dere som foreldre bidra med: 

Ta av utesko i barrnehagen 

Ikke la bilen stå og gå på tomgang utenfor barnehagen

Gå eller sykle til barnehagen

Bruke matboks i barnehagen

Bruke tøynettene dere fikk utdelt ved oppstart

Ta gode miljøvalg 

 

Virksomheten oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø, samt et godt HMS-system.